Van Anholt: "Niet honderd procent zeker dat ik blijf"

23 augustus 2015, 10:39   Bijgewerkt: 24 augustus 2015, 11:02

Pele van Anholt wilde vorig jaar zomer graag hogerop, maar bleef gewoon in het Abe Lenstra Stadion van sc Heerenveen spelen. Nog steeds in dienst van de Friezen beleefde hij vervolgens een mager seizoen. Hij werd opgesteld als linksachter, terwijl zijn voorkeur naar de andere flank uitgaat. Dit seizoen wil hij zich, als rechtsback, weer in de kijker spelen. Ondertussen denkt hij nog steeds dat hij klaar is voor een volgende stap in zijn carrière, zo geeft hij aan in gesprek met FCUpdate.nl.

Een tijdje geleden werd Van Anholt regelmatig genoemd in het geruchtencircuit, maar het is nu al een poos rustig rond de verdediger van Heerenveen. Beloven dat hij bij Heerenveen blijft, durft hij echter niet. "Ik kan dat niet met honderd procent zekerheid zeggen. Ik heb een minder jaar gehad, omdat ik jammer genoeg linksback stond, maar nu wil ik me weer als rechtsachter laten zien. Of dat bij Heerenveen zal zijn, weet ik niet. Het kan snel veranderen, in het voetbal weet je het nooit", aldus Van Anholt.

Op de rechterkant voelt Van Anholt zich in ieder geval weer helemaal goed. "Het spelen op deze kant is voor mij een groot voordeel, want dan kan ik gewoon voorzetten geven. Dat kon op links niet zo goed. Ik voel me vrijer op deze flank", aldus de 24-jarige verdediger, die dus nog steeds wel klaar lijkt te zijn voor een volgende stap in zijn loopbaan. "Ik weet dat ik het in me heb, maar ik moet het wel gewoon laten zien. Dit kan ook prima bij Heerenveen en dan kunnen er later altijd nog mooie dingen gebeuren. Daar ga ik vol voor."

Heerenveen is nu al vier keer op rij ongeslagen tegen PSV. "We doen het sowieso wel goed tegen topploegen. We krijgen dan wat meer ruimte om te voetballen, dat ligt ons beter. Maar wij kunnen ook gewoon heel goed voetballen. En we hebben een jong team, het kan dus alleen nog maar beter worden. Maar we moeten het dit jaar ook laten zien tegen kleinere ploegen. Doen we dat, dan kan het nog mooi worden", glimlacht Van Anholt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen