Dortmund sprankelt weer en is koploper in de Bundesliga

23 augustus 2015, 17:40

Waar het bij Borussia Dortmund vorig seizoen het gehele voetbaljaar moeizaam ging, is de ploeg dit seizoen zeer goed uit de startblokken geschoten. De formatie van de nieuwe coach Thomas Tuchel zegevierde in de tweede speelronde volkomen verdiend met 0-4 bij FC Ingolstadt 04 en staat door het uitstekende doelsaldo bovenaan in de Bundesliga.

Tuchel, de opvolger van Jürgen Klopp, heeft het behoorlijk op de rit in Dortmund. Vorige week won hij bij zijn competitiedebuut al met 4-0 van Borussia Mönchengladbach, de ploeg die vorig seizoen nog als derde was geëindigd. Vandaag (zondag) wachtte de ontmoeting met promovendus Ingolstadt, dat vorige week nog zegevierde tegen FSV Mainz 05.

Ingolstadt begon dus met een driepunter aan het nieuwe seizoen, maar werd vandaag met beide benen terug op aarde gezet door Borussia Dortmund. De bezoekers waren veel beter, maar slaagden er in de eerste helft niet om te scoren. De ploeg kreeg zat kansen, maar liet tot ergernis van Tuchel alle mogelijkheden onbenut.

Pas na de pauze vielen de doelpunten voor Dortmund. Matthias Ginter brak de ban vijf minuten na rust, waarna het al snel 0-2 werd. Marco Reus verzilverde de strafschop en schoot zijn team daarmee in veilige haven. In de slotminuten tilden Shinji Kagawa en Pierre-Emerick Aubameyang de score naar 0-4, waardoor Dortmund na twee speelronden de trotse koploper is in de Bundesliga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen