Ajax-opponent Jablonec boekt ruime overwinning

Ger
23 augustus 2015, 19:27

Jablonec heeft een uitstekende generale repetitie afgewerkt in aanloop naar de Europese return tegen Ajax. Op bezoek bij FC Brno werd in de Tsjechische competitie ruim gewonnen: 0-3.

Jablonec kwam in de vierde minuut op voorsprong via Jan Gregus. Vlak voor rust verdubbelde Lukas Masopust de voorsprong. Invaller Martin Dolezal tekende een kwartier voor tijd voor de eindstand. Brno stond toen al met een man minder op het veld door een rode kaart voor Bostjan Frelih. Door de ruime overwinning stijgt Jablonec naar de subtop.

Ajax gaat donderdag in Tsjechië op bezoek. De Amsterdammers wonnen de thuiswedstrijd tegen Jablonec met 1-0. Arek Milik zorgde voor het enige doelpunt. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Europa League.