'Negatief artikel over La Ling rammelt aan veel kanten'

24 augustus 2015, 08:14

Tscheu La Ling raakte afgelopen week in opspraak, naar aanleiding van een artikel in De Volkskrant. De krant stelde dat de adviseur van Ajax bij zijn Slowaakse club Trencin vooral luchtkastelen gebouwd heeft en onwaarheden verkondigd heeft over zijn projecten. De Telegraaf opent maandag echter met een bericht dat in het voordeel van Ling pleit. Volgens de krant rommelt het artikel van De Volkskrant 'aan veel kanten'.

De berichten in De Telegraaf dat Ling vastgoedprojecten met een waarde van 350 miljoen ontwikkeld zou hebben bij Trencin, werden door De Volkskrant weggehoond. "Een project van 350 miljoen euro? Dat moet een fout zijn. Dat is tien keer de begroting van de Trencin. Daar kun je de hele stad voor kopen", reageerde raadslid Patrik Zak van Trencin. De Slowaakse club blijkt in 2014 echter wel degelijk toestemming te hebben gegeven aan projectontwikkeling voor het immense bedrag. Het gaat om een moderne spoorlijn, een nieuw station en allerlei projecten rond de rivier Vah.

Binnen Ajax denkt men dat het artikel in de Volkskrant het doel heeft om Ling, door Johan Cruijff bij de Amsterdamse club naar voren geschoven als adviseur, in een kwaad daglicht te stellen. Ling heeft in een korte reactie laten weten dat hij niet vrolijk werd van de bewuste reportage. "Ik herken me totaal niet in het artikel, dat vol onzin en onwaarheden zit. Ik kom daar later op terug, omdat ik nu alle aandacht nodig heb voor de opdracht die ik van Ajax gekregen heb."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen