Hoffenheim pikt Eduardo Vargas op bij Napoli

Jw
24 augustus 2015, 18:23   Bijgewerkt: 24 augustus 2015, 19:08

TSG 1899 Hoffenheim heeft zich versterkt met Eduardo Vargas. De club uit de Bundesliga neemt de Chileense aanvaller voor 6,5 miljoen euro over van het Italiaanse Napoli. Vargas moet de aan Liverpool verkochte spits Roberto Firmino doen vergeten. 

Vargas hoopt in Duitsland zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. De 25-jarige Chileen werd in 2011 met grootse verwachtingen gepresenteerd bij Napoli, nadat de club dertien miljoen euro voor hem had betaald. De 48-voudig international maakte echter weinig indruk in Zuid-Italië. Hij scoorde voor Napoli in negentien wedstrijden geen enkele keer in de Serie A en werd de afgelopen twee jaar verhuurd aan opeenvolgend Gremio, Valencia en Queens Park Rangers. Ook daar kwam hij niet volledig tot zijn recht. Wel maakte Vargas recentelijk veel indruk bij Chili tijdens de Copa America, waar hij vier keer scoorde en met zijn land beslag legde op de beker. 

TSG Hoffenheim heeft blijkbaar wel alle vertrouwen in de kunsten van de Chileen. De Duitse middenmotor maakte maandagavond bekend dat Vargas voor vier seizoenen is vastgelegd. Zijn voorganger Firmino werd deze zomer verkocht aan Liverpool. De clubs deden destijds geen mededelingen over de hoogte van de transfersom, maar die zou volgens Engelse media rond de 40 miljoen euro liggen. Slechts een klein gedeelte daarvan is dus geïnvesteerd in Eduardo Vargas.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen