Club Brugge houdt hoop: "Soms gebeuren er mirakels"

25 augustus 2015, 16:36

Om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken, zal Club Brugge morgen (woensdag) boven zichzelf uit moeten stijgen. De Belgische formatie verloor in het heenduel met 3-1 van Manchester United, waardoor het in het eigen Jan Breydelstadion woensdag vol aan de bak zal moeten. Club-trainer Michel Preud'homme hoopt op een 'mirakel', maar geeft zijn ploeg niet al te veel kans.

Als Club Brugge er in slaagt om de Engelse grootmacht uit te schakelen, dan zou dat een stunt van jewelste zijn. "Soms gebeuren er wel nog mirakels", zegt de coach daags voor de wedstrijd tegen Het Nieuwsblad. "Misschien is het woensdag wel eens tijd voor een groot mirakel? Afwachten", aldus de oud-coach van FC Twente, die niet ontevreden was over zijn team in het heenduel. "In Manchester speelden we een goede eerste helft en ook nog toen we elf tegen elf stonden liep het lekker. Memphis Depay nekte ons met twee acties en dan was er nog Marouane Fellaini die ons in de slotminuten helemaal de das omdeed. Natuurlijk moeten wij in ons kunnen blijven geloven."

Brugge kreeg in Engeland twee prachtige goals van Memphis om de oren. "Hij speelde daar wel een uitzonderlijke wedstrijd", zegt Preud'homme. "Wil je een kans hebben tegen Manchester United dan moet je de perfecte wedstrijd afwerken. Druk kan je onze opponent niet echt opleggen. Zij zijn het gewoon om onder druk te spelen. Zij hebben dat elke minuut, elke dag. ManU kan teren op kwaliteit in gelijk welke spelsituatie. Staan ze achter of voor, ze blijven hun eigen ding doen. Maar een vroeg doelpunt kan ons vertrouwen nog een grotere boost geven."

De geblesseerde Timmy Simons en de de geschorste Brandon Mechele ontbreken in de wedstrijdselectie. Daar tegenover staat de terugkeer van Thomas Meunier.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen