Cambuur vult defensie aan met Feyenoorder Dammers

25 augustus 2015, 16:51

Niet Sander Fischer van Excelsior, maar Wessel Dammers is bij SC Cambuur de opvolger van de vertrokken Etiënne Reijnen. De twintigjarige verdediger wordt voor één seizoen gehuurd van Feyenoord, zo maken beide clubs vandaag (dinsdag) bekend via de officiële kanalen.

De talentvolle Dammers had bij Feyenoord door de sterke concurrentie geen uitzicht op speeltijd in het eerste. Hij is dan ook blij dat Cambuur hem de kans geeft om in de Eredivisie uit te komen. "SC Cambuur is gewoon een hele mooie club en doet het de laatste jaren goed in de Eredivisie", licht hij toe op de site van Cambuur. "De sfeer in het stadion is daarbij ook nog eens fantastisch. Ik hoop bij Cambuur veel speelminuten te maken en een betere voetballer te worden. Ben blij om hier te zijn."

Feyenoord denkt dat een verhuurperiode de beste optie is voor de centrumverdediger. "Nadat hij de afgelopen tijd op een voor hem nieuwe positie van centrale verdediger grote stappen heeft gezet, is het nu zaak dat Wessel speelminuten gaat maken", zegt technisch directeur Martin van Geel op de site van Feyenoord. "Daarom is het goed dat hij de kans krijgt om bij SC Cambuur ervaring te gaan opdoen in een eerste elftal en in de Eredivisie. Op die manier kan hij zich verder ontwikkelen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen