Van Dijk met Celtic niet naar CL, ook Basel redt het niet

25 augustus 2015, 23:01   Bijgewerkt: 25 augustus 2015, 23:08

Als Virgil van Dijk bij Celtic blijft, zal hij dit seizoen niet uitkomen in de Champions League. De Schotten waren vanavond (dinsdag) in de return van de play-offs niet opgewassen tegen Malmö FF, dat dankzij een 2-0 zege zeker is van het bereiken van het hoofdtoernooi. FC Basel heeft het net als Celtic niet gered. De Zwitsers hadden niet genoeg aan een 1-1 remise bij Maccabi Tel Aviv.

Bij Celtic begon Van Dijk, die in de belangstelling staat van Southampton, gewoon in de basis. Hij vormde samen met oud-FC Twente-speler Dedryck Boyata het centrum van de defensie. De Schotten wonnen vorige week in eigen stadion met 3-2 van de Zweedse ploeg. Een riskante uitslag voor een return, zo ondervond de ploeg van Ronny Deila vanavond ook. Celtic had het lastig, al kreeg het wel vroeg in het duel wel een grote kans, en moest in de 23ste minuut voor het eerst vissen. Uit een hoekschop kopte Markus Rosenberg steenhard raak en hij bracht het stadion daarmee in extase.

Door de vroege 1-0 had Malmö de kleine nederlaag van het heenduel alweer weggepoetst. Celtic probeerde het daarna wel en dacht via Leigh Griffiths zelfs op 1-1 te komen. De treffer van de aanvaller werd echter afgekeurd, al was het niet helemaal duidelijk waarom. Daarna kreeg Malmö eveneens een goede kans, maar Rosenberg vond Craig Gordon met een harde knal op zijn weg.

Na de pauze boog de thuisploeg het duel helemaal om en wederom kwam het doelpunt uit een corner. Boyata werkte een kopbal van dichtbij in het doel. Celtic vocht daarna voor wat het waard was, maar dat bleek niet genoeg om de CL te bereiken. Daardoor mogen de Schotten zich dit seizoen laten zien in de Europa League. Bij de bezoekers viel Nadir Çiftçi overigens in en zat Derk Boerrigter niet bij de selectie.

FC Basel speelde vorige week in eigen huis teleurstellend met 2-2 gelijk tegen Maccabi en kwam ook in de return niet verder dan een remise. De Zwitsers namen in de elfde minuut nog wel de leiding, door een treffer van Luca Zuffi. Nog voor de pauze kwamen de Israëliërs via Eran Zahavi terug tot 1-1. Gescoord werd er daarna niet meer, ook niet door invaller Jean-Paul Boëtius. Hij kreeg in de slotfase wel een dot van een kans, maar stuitte met zijn poging op de keeper.

Zoals verwacht is Dinamo Zagreb ook van de partij in het hoofdtoernooi. De Kroatische ploeg won in eigen stadion met 4-1 van Skenderbeu uit Albanië, nadat het vorige week al met 1-2 wist te winnen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen