Valencia ondanks nederlaag naar CL, Shaktar ook geplaatst

25 augustus 2015, 22:50   Bijgewerkt: 25 augustus 2015, 23:27

Gemakkelijk ging het niet, maar Valencia heeft een ticket voor de groepsfase van de Champions League in de wacht gesleept. De ploeg uit de sinaasappelstad overleefde in de return van de play-offs een aanval van AS Monaco, dat wel met 2-1 won van de Spanjaarden. Door de 3-1 thuiszege van vorige week is Valencia echter verder en speelt Monaco in de Europa League.

Vorige week zorgden beide teams voor een spannende pot voetbal in Valencia en vanavond was dat niet anders. De spelers van Monaco hadden waarschijnlijk een Déjà vu, want net als vorige week keken de Monegasken na vier minuten al tegen een achterstand aan. Alvaro Negredo scoorde na geschutter in de defensie van de thuisclub een geweldige treffer, door het speeltuig met een stift op prachtige wijze in de lange hoek te laten ploffen.

Daardoor zaten de bezoekers al snel op rozen, maar Monaco kwam al snel terug in het duel. Andrea Raggi zorgde een kwartier na de 0-1 voor de gelijkmaker. Hij schoot de bal keurig in de hoek na een prima actie. Monaco had daardoor nog twee treffers nodig om de groepsfase te bereiken. De ploeg zette in de tweede helft dan ook vol aan en dat resulteerde in een doelpunt in de 75ste minuut. Elderson tikte van dichtbij binnen nadat Valencia-goalie Mathew Ryan een vrije trap met veel moeite had gestopt. Monaco rook de groepsfase van de CL, maar kwam niet verder dan een 2-1 zege. Ook de acht minuten blessuretijd boden geen solaas voor de thuisclub, waardoor Valencia door is naar het hoofdtoernooi. Door de aanwezigheid van die ploeg zijn er dit seizoen maar liefst vijf Spaanse ploegen actief in de groepsfase van het toernooi.

Shaktar Donetsk won vorige week met 0-1 bij Rapid Wien en stond daardoor al met anderhalf been in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Toch ging het in de return nog bijna mis tegen de Ajax-beul uit Oostenrijk. De bezoekers hadden namelijk na 22 minuten een 1-2 voorsprong te pakken, door goals van Louis Schaub en Steffen Hofmann. Oleksandar Gladky zorgde uiteindelijk voor opluchting bij het thuispubliek. Hij scoorde in de dertigste minuut de 2-2 en loodste zijn team daarmee naar het hoofdtoernooi. Voor Rapid Wien wacht nu de Europa League.