Maduro blij met FC Groningen: "EL is een pluspunt"

26 augustus 2015, 08:26

Acht jaar nadat hij vertrok bij Ajax keert Hedwiges Maduro terug in de Eredivisie. De inmiddels 30-jarige middenvelder gaat, onder voorbehoud van een medische keuring, aan de slag bij FC Groningen. Maduro is blij met zijn overstap naar de regerend bekerhouder, laat hij weten.

"Wat ik dacht toen FC Groningen belde? Dat ze een heel goed gevoel voor timing hebben", zegt Maduro in De Telegraaf over zijn transfer. Sinds januari 2014 speelde hij voor PAOK Saloniki. "Het was de bedoeling dat ik bij PAOK zou blijven. Maar precies op het moment dat ik in een politiek spel tussen technisch directeur Frank Arnesen en trainer Igor Tudor aan de ene kant en eigenaar Ivan Savvidis aan de andere kant terechtkwam, meldde FC Groningen zich. Ik was eigenlijk direct enthousiast over de tweejarige aanbieding."

De 18-voudig Oranje-international legt uit waarom hij wilde vertrekken bij PAOK. "De Russische eigenaar haalde in één week tijd zes nieuwe spelers en wilde de selectie verjongen. En omdat ik in mijn laatste contractjaar zat, wilde Savvidis dat de trainer me niet meer opstelde. Dan moet je je conclusies trekken."

Een terugkeer naar Nederland was voor Maduro een mooie optie. "Ik heb altijd gezegd dat ik erover zou nadenken als een Nederlandse club zich meldde. En na zijn verhuur aan PAOK heb ik contact gehouden met Danny Hoesen, waardoor ik FC Groningen ook met extra belangstelling volgde. Het is een stabiele, grote club in Nederland met een trouwe aanhang", zegt hij over zijn nieuwe werkgever. "Dat er kwaliteit is, bewijst de bekerwinst. De deelname aan de Europa League was een pluspunt. Ik kreeg er steeds meer zin in."

Na zijn vertrek bij Ajax speelde Maduro, die in 2005 debuteerde in Oranje, voor Valencia en Sevilla.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen