Fans in actie tegen beloftenteams in Jupiler League

26 augustus 2015, 09:01

Supporters van Jupiler League-clubs vinden het hoog tijd dat de beloftenelftallen van Ajax en PSV uit de competitie verdwijnen. Een petitie is in het leven geroepen, die online ondertekend kan worden. Dat is op dit moment al door een kleine tweeduizend fans gedaan. Met name aanhangers van Go Ahead Eagles laten zich gelden, ruim zevenhonderd van de bijna tweeduizend stemmen zijn van Eagles-fans.

Fans geven drie argumenten voor hun standpunt. "Ons eerste argument is dat de wedstrijden tegen beloftenelftallen geen ambiance hebben. Gemiddeld zitten er significant minder mensen op de tribune en zijn er significant minder mensen die de wedstrijd via een tv-dienst bekijken. Dit heeft zowel negatieve effecten op commercieel vlak als op sportief vlak." Daarnaast is in hun ogen sprake van competitievervalsing. "Zoals afgelopen seizoen al wel is gebleken vinden er veel wijzigingen plaats in de beloftenelftallen. Veel eerste elftalspelers worden gedurende de competitie opgesteld, ook ondanks de onlangs aangescherpte regels. Dit zorgt ervoor dat de tegenstanders van de beloftenelftallen te maken krijgen met een sterk fluctuerend kwaliteitsniveau van de beloftenelftallen. De kans op competitiepunten fluctueert mede hierdoor."

Het derde en laatste argument heeft ook betrekking op de sportieve verhouding. "De beloftenelftallen worden in de competitie anders behandeld dan de overige clubs in de eerste divisie. beloftenelftallen maken immers geen kans op een periodetitel, promotie en degradatie", zo staat te lezen op de website van de petitie.

Sinds vorig seizoen maken de beloftenelftallen deel uit van de Jupiler League. Bij Jong Ajax stonden maandag onder meer John Heitinga, Nick Viergever, Viktor Fischer en Arsenal-huurling Yaya Sanogo in de basis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen