Özil verklaart geringe productie: "Moet egoïstischer zijn"

26 augustus 2015, 19:05

Mesut Özil is al twee seizoenen een belangrijke schakel in het elftal van Arsenal, maar de doelpuntenproductie van de Duitse balvirtuoos laat soms nog wel wat te wensen over. In het seizoen 2013/2014 maakte hij vijf competitiedoelpunten, vorig jaar wist hij vier keer tot scoren te komen en deze jaargang staat de aanvallende middenvelder na drie speelronden nog droog.

Een belangrijk doel van Özil is dit seizoen om meer treffers te produceren. Het recept volgens Özil zelf? Egoïstischer worden. "Ik wil meer doelpunten maken dan de afgelopen twee seizoenen, daar ga ik dit seizoen voor. Uiteraard zijn de prestaties van het team het belangrijkst, maar ik wil het team zo goed mogelijk helpen."

In het veld is Özil zeer collegiaal. "Als ik eerlijk ben, ben ik ook meer een speler die niet echt zelf voor een goal gaat. Ik kijk graag om me heen, naar mijn ploeggenoten. Ik denk dat ik wat egoïstischer moet worden. Dan komen de goals vanzelf. Toch zal ik altijd eerst aan het team blijven denken", verzekert de Duitse international.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen