AZ bereikt akkoord met PEC Zwolle én Rienstra

26 augustus 2015, 20:46

AZ heeft woensdagavond via de officiële kanalen bevestigd dat het met PEC Zwolle een principeakkoord bereikt heeft over de transfer van Ben Rienstra. Met de 25-jarige middenvelder hebben de Alkmaarders ook al mondeling overeenstemming bereikt over de voorwaarden van de samenwerking.

De laatste plooien van de overstap moeten nog worden gladgestreken, maar niets lijkt de terugkeer van Rienstra in Alkmaar nog in de weg te staan. Uiteraard zou de medische keuring nog wel roet in het eten kunnen gooien voor de middenvelder, die in Alkmaar geboren is en vroeger deel uitmaakte van de jeugdopleiding van AZ. AZ meldt dat Rienstra een meerjarig contract gaat tekenen in het AFAS Stadion.

Bij PEC Zwolle geldt Rienstra als een belangrijke basiskracht in het elftal van coach Ron Jans. De trainer zag deze zomer ook al Jesper Drost (FC Groningen) vertrekken en kan bovendien het hele seizoen niet over de zwaar geblesseerde Mustafa Saymak beschikken. Jans is zijn hele middenveld dus kwijtgeraakt.

Ook PEC Zwolle heeft het vertrek van Rienstra bevestigd. "We beraden ons over een eventuele opvolger van de middenvelder", meldt de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen