Van den Brom: "We hebben geleerd van het uitduel"

26 augustus 2015, 21:27

AZ wist vorige week in de uitwedstrijd tegen FC Astra Giurgiu in de play-offs van de Europa League een 0-2 voorsprong te forceren, maar zag de voordelige stand als sneeuw voor de zon verdwijnen. De Roemenen wonnen in eigen huis met 3-2 en zijn daarom licht favoriet om door te gaan naar de groepsfase van de EL. Dat beseft AZ-trainer John van den Brom. "Het wordt een lastige klus."

Het is lastig, maar niet onmogelijk. Dat weet Van den Brom ook. De coach van AZ zag dinsdagavond nog Malmö FF een 3-2 nederlaag goedmaken tegen Celtic (2-0 winst). "Malmö is een goede drijfveer voor ons", zegt Van den Brom dan ook op de clubwebsite. "Als je zag met wat voor intentie en passie Malmö speelde om door te gaan, dan denk ik dat dat een goed drijfveer voor ons is om dat donderdag ook te brengen. Dan hebben we een goede kans om door te gaan."

"Maar het wordt lastig, omdat we tegen een heel lepe tegenstander spelen, die voorin veel kwaliteit heeft", vervolgt Van den Brom. "We doen het niet even zomaar, maar als we gedisciplineerd en in de organisatie spelen krijgen we ook nu weer kansen om te scoren", hoopt de keuzeheer.

Van den Brom weet dat de belangen zeer groot zijn. "Voor de ontwikkeling van de spelers individueel zijn deze wedstrijden in andere omstandigheden en op een ander niveau belangrijk, maar ook voor mij is het goed. En uiteindelijk voor de club ook, want je krijgt er zes wedstrijden op Europees niveau bij. En dan heb ik het nog niet eens over het belang voor het Nederlandse voetbal."

AZ kreeg in Roemenië tot drie keer toe een doelpunt tegen bij een standaardsituatie. "Daar hebben we van geleerd, door de organisatie aan te passen. Als ik terugkijk naar de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Willem II, dan hebben we dat aspect goed gedaan. Die spelhervattingen tegen moeten beter en dan ben ik er van overtuigd dat we in voetballend opzicht het verschil kunnen maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen