Janmaat: "Het is wel duidelijk dat ik er niet bij zit"

Ger
27 augustus 2015, 07:42

Daryl Janmaat zich geen enkele illusie over een mogelijke uitnodiging voor Oranje. De naam van de verdediger van Newcastle United ontbrak in de 31-koppige voorselectie van bondscoach Danny Blind voor de belangrijke EK-kwalificatieduels met IJsland en Turkije

"Het is wel duidelijk dat ik er niet bij zit. Zo'n voorselectie is er niet voor niets. En natuurlijk ben ik daarover teleurgesteld, dat spreekt voor zich", zegt Janmaat in De Telegraaf. De rechtsback kwam de twee laatste interlands nog in actie. "Het gaat snel. Er is een nieuwe bondscoach met een nieuwe visie en zijn eigen voorkeuren. Blijkbaar hoor ik daar niet bij."

Janmaat lijkt plaats te hebben gemaakt voor het aanstormende Ajax-talent Kenny Tete. "Daar kan ik heel veel van vinden en ik vind er ook wel wat van, maar het is niet aan mij om me daarover uit te laten. Dat zou ook disrespect zijn naar die jongen. Hij zal het verdiend hebben, je zit niet zomaar bij het Nederlands elftal."

Onder de vorige bondscoach Guus Hiddink viel Janmaat na zijn verkeerde terugkopbal in de EK-kwalificatie-interland tegen Tsjechië ook geruime tijd uit de selectie. "Ik zal me er nu ook weer in terug moeten knokken. Ik kan wel in een hoekje gaan zitten treuren, maar zo ben ik totaal niet ingesteld."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen