Financieel directeur Ajax vreest miljoenenstrop

Ger
27 augustus 2015, 08:48

Ajax staat voor een cruciale wedstrijd tegen Jablonec in de laatste voorronde van de Europa League. Als de Amsterdammers kwalificatie voor het hoofdtoernooi missen, laten de gevolgen zich niet alleen in sportief opzicht voelen, weet financieel directeur Jeroen Slop.

"De impact van geen Europees voetbal is groot en kost ons miljoenen. We hebben de groepsfase begroot. Het zou daarom zeker een grote teleurstelling zijn als we worden uitgeschakeld", zegt Slop in De Telegraaf. "Je moet aan tv-gelden, recettes en (start)premies denken die we dan mislopen. Maar het gaat natuurlijk ook om de uitstraling die een groot indirect effect heeft op alle activiteiten van Ajax."

Slop stelt dat Ajax een nog strikter financieel beleid zal voeren als de laatste voorronde het eindstation blijkt. "We houden altijd wel de hand op de knip, maar moeten dat nog meer doen als we de groepsfase van de Europa League niet halen. Het is voor Ajax het toernooi waar we op zijn minst elk jaar bij moeten zijn. Daar zijn extra inkomsten aan verbonden en we moeten zorgen dat we die hebben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen