Ultieme test voor Balotelli: "Ik ben geen kind meer"

27 augustus 2015, 15:35

Mario Balotelli staat dit seizoen misschien wel voor de grootste test uit zijn carrière. Problematisch gedrag, zeer wisselvallige prestaties en korte periodes bij diverse clubs vormen tot dusver de rode draad in zijn voetballeven. De excentrieke aanvaller krijgt van AC Milan dé kans om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen en Balotelli is ervan doordrongen dat dit waarschijnlijk de laatste mooie kans voor hem zal zijn.

Na een dramatisch seizoen bij Liverpool, waarin Balotelli meer negatief dan positief in het nieuws kwam, is de spits op huurbasis teruggekeerd bij Milan. De Rossoneri hebben een optie tot koop bedongen in de overeenkomst met Liverpool. Speelt Balotelli zich in de kijker, dan lonkt er dus een contract voor hem in de modestad. In dat geval moet hij zich wel goed gedragen. Lukt dat hem niet, en dat zou niet voor de eerste keer in zijn carrière zijn, dan kan hij vertrekken. Milan heeft namelijk een 'goed gedrag-clausule' in de huurovereenkomst opgenomen.

Super Mario belooft dat het zowel op als buiten het veld beter zal gaan. "Ik ben geen kind meer. Ik ben nu een man met een dochter en zal geen problemen meer veroorzaken. Ik zal alle beslissingen van de trainer en alle regels accepteren. Ik heb al te veel kansen vergooid, dat gebeurt niet meer. Ook op social media zal ik voorzichtiger zijn. Ik heb dat in het verleden niet goed gebruikt. Binnen de lijnen zal ik me minder aantrekken van provocaties en iedereen respecteren. Ik ga minder protesteren en zal geen gebaren meer maken naar de fans", stelt Balotelli.

Na zijn eerste periode in Milaan werd Balotelli door voorzitter Silvio Berlusconi omschreven als een 'rotte appel'. "Dat zei hij na een geldig argument. Ik ben echter geen rotte appel meer", reageert de aanvaller. "Het jawoord van Berlusconi was de grootste verrassing voor mij. Ik had niet verwacht dat Milan mij terug zou halen. Maar ik ben de club zeer dankbaar, zo'n tweede kans krijgt een speler niet vaak."

Mogelijk debuteert Balotelli komende zaterdag al voor Milan in de thuiswedstrijd tegen Empoli. De Milanezen zijn het seizoen gestart met een 2-0 nederlaag bij Fiorentina.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen