Van Persie naar Europa League, zevenklapper Dortmund

27 augustus 2015, 22:26

Robin van Persie is dit seizoen te bewonderen in de Europa League. De zomeraanwinst zegevierde met Fenerbahçe donderdagavond in de return tegen Atromitos Athinon met 3-0 en is daardoor geplaatst voor het hoofdtoernooi van het tweede Europese toernooi.

Over twee duels was de Turkse topclub veel te sterk voor de Griekse formatie. Vorige week won Fenerbahçe al met 0-1 in Griekenland, door een late goal van Van Persie. In de thuiswedstrijd scoorden de Turken drie keer. De goals werden geproduceerd door Fernandão, Caner Erkin en wederom Fernandão. Van Persie begon in de basis en werd na 67 minuten naar de kant gehaald.

Borussia Dortmund kwam vorige week tegen het onbekende Odd Grenland tot ieders verrassing met 3-0 achter, maar won uiteindelijk nog met 3-4. In de return vielen de goals wederom als rijpe appelen en net als vorige week opende de Noorse ploeg de score. Dortmund keek daardoor al na negentien minuten tegen een achterstand aan, maar boog de wedstrijd daarna om. Bij de doelwissel had de formatie van Thomas Tuchel alsnog een veilige 4-1 voorsprong te pakken. Na rust werd er nog vier keer gescoord, waarvan één keer door de bezoekers. Bij Dortmund was Marco Reus de grote uitblinker. Hij zette drie treffers op de borden.