Van den Brom trots op geplaatst AZ: "Geweldige avond"

27 augustus 2015, 23:45

AZ wacht nog op de eerste zege in de Eredivisie van dit seizoen, maar overtuigde vanavond (donderdag) wel in de play-offs voor de Europa League. In eigen huis werd FC Astra Giurgiu met 2-0 over de knie gelegd, waardoor de Alkmaarders zich hebben geplaatst voor het hoofdtoernooi. John van den Brom vindt dat dik verdiend.

"Dit was een spannende, maar geweldige avond. Dit is geweldig voor de spelers, de club en het gehele Nederlandse voetbal. We zitten nog met drie clubs in de groepsfase", zei de coach tegen De Telegraaf, doelend op de plaatsing van Ajax en FC Groningen.

AZ verloor vorige week nog met 3-2 van de Roemenen. "Over twee wedstrijden gezien waren wij de beste. Het was erg spannend dat het tot tien minuten voor tijd duurde voordat eindelijk het openingsdoelpunt viel. Bewust hebben we lang gewacht met de wissels. Die zijn uiteindelijk goed uitgepakt en dat is voor ons als staf natuurlijk erg prettig", aldus Van den Brom, die invaller Robert Mühren de 2-0 zag scoren.

Dat AZ Europees gaat spelen, is van groot belang voor de spelersgroep van de Alkmaarders. Dat is althans de mening van de coach. "We hebben een jonge ploeg. Qua ontwikkeling van die overwegend jonge gasten is het alleen maar goed dat ze op een Europees podium kunnen spelen. Andere tegenstanders, reizen, slapen in hotels. Dat levert een schat aan ervaring op. En vergeet ook niet dat dit voor de club financieel eveneens erg aantrekkelijk is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen