Mühren besliste de wedstrijd: "Ik werd helemaal gek"

28 augustus 2015, 09:03

Het bleef lang spannend in de Europa League-wedstrijd tussen AZ en Astra Giurgiu. Tot tien minuten voor tijd stond het 0-0, een stand die voor de Alkmaarders niet genoeg was om de groepsfase te bereiken. Twee late goals zorgden ervoor dat het na negentig minuten alsnog feest was in het AFAS Stadion.

"Dit was niet normaal, die ontlading", glundert invaller Robert Mühren, de maker van de 2-0, bij AZ TV. "We hebben dit als team zó goed gedaan. Dit is een knappe prestatie, petje af." AZ had de heenwedstrijd in Roemenië met 3-2 verloren en hoefde dus maar één keer te scoren. "Het belangrijkste was dat we rustig zouden blijven. We speelden goed, met veel balbezit. De kansen die kwamen er wel, dat wisten we. In de rust is ons ook gezegd: geen lange ballen, blijf voetballen. Zodoende hebben we er evengoed nog twee gemaakt."

Na de openingsgoal van Job van der Linden maakte Mühren de 2-0, door dat doelpunt was de confrontatie definitief beslist. "Wat er door me heen ging na mijn goal? Ik werd helemaal gek, rende overal heen. Dook het publiek in. Ik wist dat het de winnende was, een belangrijke goal. Mooier kon niet", lacht de spits.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen