Robben blij met aanvoerdersband Oranje: "Grote eer"

28 augustus 2015, 13:41

Hij was al de vaste reserve-aanvoerder en droeg om die reden al meerdere keren de band om zijn arm, maar Arjen Robben is vanaf nu de echte captain van Oranje. De aanvaller van Bayern München is door de nieuwe bondscoach Danny Blind benoemd tot nieuwe leider van het Nederlands elftal.

"Ik vind het een grote eer dat de bondscoach mij heeft gevraagd aanvoerder van Oranje te zijn en zal deze rol met veel trots en verantwoordelijkheid vervullen", reageert Robben. "Maar ik wil ook benadrukken dat we het juist met z'n allen moeten doen. We hebben tenslotte een gemeenschappelijk doel: het EK halen."

"Ik heb in een goed gesprek met de bondscoach aangegeven er begrip voor te hebben dat hij in dit nieuwe traject zijn eigen aanvoerder zou kiezen", liet Van Persie weten. "En ik heb altijd al gezegd dat Arjen, ik en de andere jongens het samen deden, dus ook de rol van vice-aanvoerder zal ik met trots invullen. Ik vond en vind het een grote eer om voor het Nederlands elftal uit te komen en zal altijd alles blijven geven voor mijn land. De volledige focus ligt nu dan ook op de aankomende interlands en de kwalificatie voor het EK in Frankrijk."

De eerstvolgende wedstrijd van Nederland is donderdag 3 september, thuis tegen IJsland. Tot de selectie voor dit duel behoren onder meer twee jonge debutanten van Ajax, Kenny Tete en Jairo Riedewald.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen