Moreno kan debuteren: "Of hij speelt, zien we zondag"

28 augustus 2015, 14:34

In de topper tegen Feyenoord kan Héctor Moreno zijn debuut maken voor PSV. De Mexicaanse verdediger behoort tot de wedstrijdselectie, kondigt coach Phillip Cocu aan op de website van zijn club.

Cocu mist in deze eerste topper van het seizoen alleen de langdurig geblesseerden Florian Jozefzoon en Jetro Willems. "We hebben een fitte groep. Héctor Moreno is fit, heeft heel de week meegetraind en heeft de manier van spelen leren kennen. Hij is inzetbaar. Of hij wel of niet speelt, zien we zondag", laat hij weten.

Met Feyenoord stuit PSV op een tegenstander die na drie duels de volle buit van negen punten heeft. Dat zijn er vier meer dan PSV, dat al tweemaal punten liet liggen. "Het is een goede ploeg", stelt Cocu. "Ze hebben goed ingekocht en zijn rijper dan vorig seizoen. Het zal lastig worden." Ondanks de achterstand op de ranglijst wil de coach deze wedstrijd niet belangrijker maken dan hij is. "De noodzaak om drie punten te halen is groter geworden, maar de competitie wordt zondag nog niet beslist. Al lijkt het me duidelijk dat we willen winnen."

In de eerste wedstrijden van dit seizoen was vooral het afwerken een probleem bij PSV, het scoorde (te) weinig. Niet zo gek misschien, aangezien het met Memphis Depay en Georginio Wijnaldum veel scorend vermogen kwijt is. Cocu: "De doelpunten die weg zijn gevallen, moeten niet alleen worden opgevangen door de nieuwe jongens. Iedereen heeft kunnen zien dat we in staat zijn kansen te creëren, we zijn alleen nog niet altijd effectief geweest. Het hele team moet ervoor zorgen dat dat verbeterd wordt. Ook de achterhoede bijvoorbeeld."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen