Excelsior al lang zonder thuiszege: "Niet mee bezig"

28 augustus 2015, 15:46

Op Woudestein wordt zaterdagavond om 19.45 uur een interessant potje afgetrapt. Er strijden twee clubs die in het nog prille eredivisieseizoen nog zonder overwinning zijn met elkaar om de drie punten: Excelsior en De Graafschap. Alfons Groenendijk, de coach van de Kralingers, wil het duel niet belangrijker maken dan hij nodig vindt.

Excelsior en De Graafschap zijn in principe degradatiekandidaten, maar Groenendijk weigert de wedstrijd van zaterdag extra lading te geven. "We gaan elke wedstrijd het veld in om te winnen en dat is tegen De Graafschap dus ook zo. We moeten morgen, voor eigen publiek, laten zien waar we staan", vindt de trainer.

Hoewel Excelsior nog zonder zege is, heerst er optimisme bij Groenendijk. "We trainen uitstekend, dus ik heb veel vertrouwen in de ploeg. Het is aan de spelers om dat morgen te laten zien. Daarbij moeten we vooral kijken naar wat we zelf brengen. Het is ons stadion, ons publiek, en dat moeten we uitstralen en een heerlijke wedstrijd spelen, zoals we dat eerder ook tegen AZ hebben gedaan."

Ondertussen is het al tijden geleden dat Excelsior voor het laatst wist te winnen in het eigen stadion. Dat gebeurde op 1 maart, tegen sc Heerenveen (3-0). "Ik ben niet bezig met statistieken", reageert Groenendijk. "Bij vlagen spelen wij uitstekend voetbal, maar natuurlijk willen we heel graag winnen morgen. Ik verwacht dat het best een kluif gaat worden. Daarom moeten we echt naar onszelf kijken. We hebben respect voor De Graafschap, maar geen ontzag of angst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen