Tete: "Anwar riep 'breaking news, breaking news'"

29 augustus 2015, 10:25   Bijgewerkt: 29 augustus 2015, 11:57

Slechts acht eredivisieduels en een handjevol Europese wedstrijden had Kenny Tete nodig om bondscoach Danny Blind te overtuigen van zijn kwaliteiten. De negentienjarige rechtsback hoorde vrijdag dat hij onderdeel uitmaakt van de definitieve selectie voor de belangrijke EK-kwalificatieduels met IJsland en Turkije. De Ajacied wil niet als 'toerist' naar Oranje afreizen, zo geeft hij aan.

Hij hoorde het nieuws vrijdag als eerste van ploeggenoot Anwar El Ghazi. "We zaten in de voorbereiding op de training toen Anwar El Ghazi 'breaking news, breaking news' riep en jullie tweet voorlas", zegt de verdediger tegen De Telegraaf over een tweet van de sportredactie waarin het nieuws stond. "Daarna kwam de teammanager naar me toe en wist ik dat Anwar me niet in de maling nam", glimlacht Tete, die daarna een luid applaus van zijn ploeggenoten kreeg.

De rechtsachter is trots dat hij met de beste spelers van Nederland gaat samenspelen. "Dat ik nu met jongens als Arjen Robben, Wesley Sneijder en Robin van Persie mag trainen, zie ik als een beloning voor jaren heel hard werken. De laatste weken is het allemaal in een rap tempo gegaan", zegt de Amsterdammer, die niet als 'toerist' naar Oranje vertrekt. "Ik wil laten zien wat ik in mijn mars heb."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen