Uitblinker Marinus: "Niet goed behandeld door Heerenveen"

29 augustus 2015, 13:18

Wouter Marinus maakt momenteel furore op het middenveld van PEC Zwolle, maar stond jarenlang te boek als toptalent van sc Heerenveen. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding in Friesland, maar verhuisde twee jaar geleden naar Zwolle omdat zijn kans in het eerste van Heerenveen uitbleef. Hij stelt dat de Friezen hem niet goed behandeld hebben. Vanavond (zaterdag) staat voor hem de pikante uitwedstrijd tegen Heerenveen op het menu.

"Bij Heerenveen ben ik gevormd. Ik ben er volwassen geworden, heb geleerd voor mezelf te kiezen", blikt hij terug in de Leeuwarder Courant. "Dat laatste klinkt gek uit mijn mond, want ik houd niet van egoïsme. Eigenlijk pas ik niet zo goed in het voetbalwereldje. Maar als je wat wilt, dan moet je wel."

Hij baalt van de gang van zaken in Friesland. "Johnny Jansen (destijds trainer van de A's) en Jeffrey Talan (spitsentrainer) zagen het in me zitten. Van de clubleiding hoorde ik lange tijd niks. Misschien had ik beter mijn best moeten doen, maar ik werd gewoon niet goed behandeld. Ik ben een gevoelsmens en kreeg van de hele situatie een nare smaak in mijn mond. Ik heb mijn opleiding aan Heerenveen te danken, maar uiteindelijk heb ik niks aan de club te danken. Zo voelde het. Ik baalde enorm", aldus Marinus, die in de jeugd onder meer samenspeelde met Daley Sinkgraven.

Bij Zwolle maakt hij momenteel een indruk in de middenlinie. Als hij vanavond in het Abe Lenstra Stadion trefzeker is, zal hij zich niet inhouden met het juichen. "Als ik scoor, word ik helemaal gek."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen