Arsenal houdt volle pond over aan verhit potje in Newcastle

29 augustus 2015, 15:46   Bijgewerkt: 29 augustus 2015, 16:03

Arsenal heeft drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd bij Newcastle United. De Londenaren, die maandag nog met 0-0 gelijkspeelden tegen Liverpool, zegevierden op St. James' Park verdiend met 0-1. De thuisclub stond na een kwartier al met tien man, na een domme rode kaart voor spits Aleksandar Mitrovic. Bij Newcastle speelden vijf Nederlanders mee, maar zij konden een nederlaag niet afwenden.

Arsenal domineerde al in de openingsfase en liet de bal snel rondgaan. De thuisclub had daar de grootste moeite mee en kon geen druk uitoefenen op de tegenstander, tot teleurstelling van de supporters. Diezelfde fans konden na tien minuten wel opgelucht ademhalen, omdat scheidsrechter Andre Marriner niet zag dat Newcastle-speler Florian Thauvin Arsenal-back Héctor Bellerín neerhaalde in het strafschopgebied.

Zo kwam Newcastle goed weg, maar kreeg het niet veel later alsnog de rekening gepresenteerd van de arbiter. Spits Mitrovic liet zich gaan en ging vol door op de enkel van Francis Coquelin. De scheidsrechter twijfelde niet en stuurde de Serviër met rood naar de kleedkamer. Daarna werd het nog lastiger voor de thuisploeg, zonder dat Arsenal veel kansen kreeg. Theo Walcott, die de voorkeur kreeg boven Olivier Giroud, kreeg wel een grote mogelijkheid. Zijn poging van dichtbij was echter een prooi voor Tim Krul.

Dat Arsenal van Newcastle won, is gezien de huidige reeks tegen The Magpies niet verrassend. Sterker nog, de laatste acht ontmoetingen eindigden in een zege voor The Gunners.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen