Kuyt: "Ben op elke positie in voorhoede van waarde"

29 augustus 2015, 15:59

De verwachting was, na zijn terugkeer in Nederland, dat hij bij Feyenoord de nieuwe aanvalsleider zou zijn. Na drie competitieduels is echter duidelijk dat Dirk Kuyt zich op de vleugels moet richten bij Feyenoord. Hij maakt daar zelf geen probleem van. "Ook op de zijkanten ben ik van waarde."

De 104-voudig international vindt niet dat hij per se in de spits moet staan bij Feyenoord om waarde te hebben voor het team. "Ik heb me nooit blindgestaard op een positie. Aan de zijkanten kan ik ook van waarde zijn", vertelt hij aan het AD. Ook een plek 'op tien' sluit hij niet uit. "Dat zou ook kunnen, bij Liverpool heb ik zo'n rol van 'second striker' ook wel ingevuld. Dat is niet echt als nummer tien, maar wat ik wil zeggen is dat ik elke positie waar de trainer mij neerzet op een dusdanige manier zal invullen dat ik van waarde kan zijn voor het elftal. Waar ik ook speel, ik geef toch een stukje karakter mee aan een elftal. Dat zag je thuis tegen Utrecht bijvoorbeeld. Ik ben hier omdat er nog een stukje is dat niet af is.''

"Weet je: ik heb de Gouden Schoen gewonnen in Nederland", vervolgt hij zijn verhaal. "Ik ben topscorer geweest van de Eredivisie. De laatste jaren heb ik prijzen gewonnen in Engeland en Turkije. Individuele eer en prijzen, dat is voor mij niet meer het streven. Ik wil het maximale met Feyenoord halen. Ik trek en sleur, neem mijn verantwoordelijkheid. Ik schiet er strafschoppen in. En we winnen. Dat is voor mij voldoende. Dan ben ik echt wel van waarde, op elke positie in de voorhoede."

Kuyt is blij met de competitiestart van de Rotterdammers, die negen punten haalden uit drie duels. "Feyenoord heeft de start gemaakt die ik wilde. Dat is de basis en nu gaan we verder bouwen. Dan kan ik mezelf nog wel laten zien hoor", aldus de 35-jarige aanvaller, die al drie keer scoorde. Alle goals maakte hij uit strafschoppen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen