Hendrix baalt van reserverol in Eindhoven: "Ik wil meer"

29 augustus 2015, 16:28

Jorrit Hendrix maakte vorig seizoen geregeld zijn opwachting op het middenveld van PSV, maar lijkt dit seizoen buiten de boot te vallen in Eindhoven. De jonge middenvelder kwam in vier duels slechts elf minuten in actie en lijkt niet voor te komen in de plannen van Phillip Cocu. Dit tot teleurstelling van de PSV'er, die hoopt op meer kansen in de hoofdmacht.

"Elke speler die bij PSV reserve is, wil dat zo snel mogelijk veranderen", steekt hij van wal tegen het Eindhovens Dagblad. "Keihard trainen, extra je best doen, dat wordt verwacht. Van mij weten ze altijd dat ik er klaar voor ben. Ik wil onomstreden basisspeler zijn en ook niet afhankelijk zijn van een bepaald type wedstrijden. Ik heb nu meer dan veertig duels in de eredivisie gespeeld en als je er eenmaal aan geroken hebt, wil je meer."

Het twintigjarige talent verwacht dat hij nog beter kan. "Ik kan op allerlei punten verbeteren, bijvoorbeeld als het gaat om verdedigend en aanvallend koppen. Aan fysiek heb ik wel wat gewonnen, maar het kan nog altijd beter. Waar ik echt beter van word, is van wedstrijden spelen. Daar doe je de inzichten op die je nodig hebt. Situaties inschatten, aanvoelen en doorzien, dat leer je onder wedstrijdspanning", aldus de jeugdexponent van PSV, die vorig seizoen één keer scoorde in de Eredivisie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen