Daemen kiest voor Eagles: "Hier speel je tegen twaalf man"

29 augustus 2015, 17:36

Niet De Graafschap, dat ook interesse toonde, maar Go Ahead Eagles is de nieuwe club van Tom Daemen. De ervaren middenvelder heeft voor twee seizoenen getekend in de Adelaarshorst. Hij komt over van NEC en bij die club werd hij vorig seizoen als basisspeler kampioen van de Jupiler League. Na de promotie verloor hij echter zijn basisplek, in de eerste vier eredivisieduels van dit seizoen bleef hij aan de kant.

De 30-jarige Daemen is blij dat hij nu weer aan de slag kan. "Het is allemaal vrij snel gegaan", zegt hij op de clubsite over zijn overstap naar Go Ahead. "Bij de eerste benadering van de club vorige week had ik meteen het idee: dit is een serieuze optie. Ik kende Go Ahead al van buiten, doordat ik er in mijn tijd bij Fortuna en MVV vaak tegen gespeeld heb. Als tegenstander was het nooit een pretje om in de Adelaarshorst te spelen. Je speelde gewoon echt tegen twaalf man. Go Ahead Eagles is een club met ontzettend veel uitstraling."

"Naarmate de gesprekken met de club vorderden, werd mijn gevoel versterkt dat Go Ahead Eagles de juiste stap voor mij is", vervolgt de controlerende middenvelder. "Ze spraken duidelijk uit wat ze met mij wilden, draaiden niet om de hete brij heen. Die directe benadering spreekt mij enorm aan."

"Tom is een duidelijke versterking voor ons", legt Adrie Steenbergen, RvC-lid Technische Zaken van Go Ahead Eagles, namens de club uit. "Echt een speler met toegevoegde waarde voor ons team. Hij heeft rust en routine en goed voetbalinzicht. Kortom: een echte controlerende middenvelder. Tom Daemens naam prijkte al langer op ons verlanglijstje. Ook in de tijd van Erik ten Hag wilden we hem graag hebben. Toen koos hij voor een Cypriotisch avontuur. Daarom zijn we des te blijer dat hij nu wel naar Deventer komt. Bovendien brengt hij nu nog meer ervaring met zich mee, ook vanuit het fantastische jaar in Nijmegen", laat hij weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen