Fekir helpt Lyon met drie doelpunten aan zege

29 augustus 2015, 19:06

Nabil Fekir was zaterdag de grote man bij Olympique Lyon in de uitwedstrijd tegen Caen. Door drie doelpunten van de 22-jarige Franse international had de ploeg de buit al snel binnen.

Fekir opende de score na achttien minuten en maakte op slag van rust zijn tweede. Ruim tien minuten na de hervatting besliste de Fransman van Algerijnse afkomst de partij definitief voor de 0-3 te maken. Omdat de rust ertussen zat is dit geen officiële, zuivere hattrick, maar dat zal de pret bij de spits en Lyon niet drukken. Teamgenoot Claudio Beauvue bepaalde in de slotfase van de wedstrijd de eindstand op 0-4. Bij deze goal verzorgde Fekir, sinds maart van dit jaar international, het voorbereidende werk. Vlak voor deze vierde treffer van de middag was Caen-speler Damien Da Silva met rood van het veld gestuurd.

Lyon kon het succesje wel gebruiken, want het verloor vorig weekend thuis met 1-2 van Stade Renns.