FC Utrecht thuis te sterk voor FC Groningen

29 augustus 2015, 20:24

FC Utrecht heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. De ploeg uit de Domstad won in eigen huis zonder grote cijfers, maar ook zonder veel moeite van FC Groningen: 2-0. Het toonde duidelijk meer lef dan de bezoekers en kreeg ook veruit de beste kansen.

De thuisploeg was voorafgaand aan het duel nog op jacht naar de eerste driepunter, terwijl FC Groningen vorig weekend tegen Excelsior (2-0) al wel voor het eerst wist te winnen dit seizoen. Een zege was dus meer dan welkom in Utrecht, en dat straalde de ploeg van trainer Erik ten Hag ook uit. Door het inschuiven van centrumverdediger Rico Strieder, die deze zomer overkwam van Bayern München, speelde FC Utrecht in balbezit 3-4-3.

Het middenveld was ook duidelijk de linie waar de thuisploeg veel duels wist te winnen. Yassin Ayoub zorgde voor body, terwijl Bart Ramselaar en aanvoerder Willem Janssen de aanval ondersteunden. Zij doken via slimme loopacties de ruimtes in, iets waar FC Groningen voor rust geen antwoord op had. De bezoekers misten duidelijk een type Erik Botteghin tegenover de fysiek sterke Sebastien Haller.

Het initiatief kwam logischerwijs bij de noorderlingen te liggen. Dat gebeurde ook wel, maar het elftal van Erwin van de Looi kon geen vuist maken. Michael de Leeuw kon de bal nauwelijks vasthouden in de punt van de aanval, terwijl Jarchinio Antonia en Bryan Linssen hun handen vol hadden aan de opkomende backs van FC Utrecht. Het balbezit verschoof weliswaar grotendeels naar Groningen; de thuisploeg creëerde opnieuw de beste kansen. Topscorer Haller leek het vizier zaterdagavond echter een keer níet op scherp te hebben. De lange spits was zowel dichtbij via het hoofd als zijn voet, maar kon zijn kansen niet verzilveren.

De ploeg uit 'Grunn' bleef daardoor nog wat hoop houden. FC Groningen oogde echter niet overtuigend, de wil leek er niet helemaal te zijn. Timo Letschert bepaalde de eindstand in de allerlaatste minuut nog op 2-0, wat beter paste bij de wedstrijdverhoudingen. Door de zege heeft Utrecht de eerste driepunter van het seizoen binnengesleept.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen