Vermaelen helpt Barça over dode punt, Real overtuigt

29 augustus 2015, 22:30   Bijgewerkt: 30 augustus 2015, 00:20

Ze stonden alle drie in de basis: Neymar, Luis Suarez en Lionel Messi. Maar niet één van deze drie gevreesde aanvallers, maar Thomas Vermaelen moest eraan te pas komen om FC Barcelona te behoeden voor puntenverlies. De Belg maakte tegen Malaga het enige doelpunt van de wedstrijd.

Vermaelen maakte zijn doelpunt pas in de 73ste minuut, daarvoor wist Barça geen bres te slaan in de defensie van Malaga. Het domineerde de partij en claimde tot tweemaal toe een strafschop, maar vond geen weg richting het doel. Tot de Belgische verdediger, die ruim een jaar geleden naar Camp Nou kwam en vervolgens bijna een compleet seizoen aan de kant stond met een blessure, de bal voor zijn voeten kreeg. Een voorzet vanaf de linkerkant kwam bij Vermaelen terecht en hij knalde de bal overtuigend tegen de touwen.

De grote uitblinker bij Malaga was doelman Idriss Carlos Kameni, hij hield zijn ploeg meerdere keren op de been. Nordin Amrabat, oud-speler van onder meer VVV en PSV, had een basisplaats bij Malaga.

Later op de Spaanse avond revancheerde Real Madrid zich voor het teleurstellende optreden op de eerste speeldag tegen Sporting de Gijón (0-0). In het Estadio Santiago Bernabéu walste de ploeg van de nieuwe coach Rafael Benitez over Real Betis, dat aantrad zonder de geblesseerde Rafael van der Vaart, heen. Gareth Bale opende al na twee minuten de score en maakte in de slotfase ook het laatste doelpunt van de avond, tussendoor pikten ook James Rodriguez (twee) en Karim Benzema hun doelpuntjes mee. Betis kreeg nog wel een kans om tussendoor iets terug te doen en de eer te redden, maar Ruben Castro miste een strafschop.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen