Heracles zet FC Twente in sfeervolle derby op zijn plek

29 augustus 2015, 22:47

Heracles Almelo heeft grote rivaal FC Twente verder in de problemen gedompeld. In een uiterst sfeervol Polman Stadion legde het de Tukkers zonder veel moeite over de knie. Eindstand: 2-0.

Alleen het weer is veranderlijker dan het voetbal. Dat werd de afgelopen weken nog maar eens duidelijk. Heracles begon het seizoen uitstekend met twee overwinningen. Het werd 3-0 in eigen huis tegen NEC, terwijl een week later de Oussama Tannane-show plaatsvond in Leeuwarden waar het maar liefst 1-6 werd. De ploeg kreeg een flinke boost vertrouwen en oogt fris. En dat terwijl Heracles vorig seizoen nog een periode tegen degradatie moest vechten.

Ted van Leeuwen

Ted van Leeuwen

Maar in Almelo gebeurde dat niet. Heracles liet vanaf minuut één zien dat het zowel lef als inzet kan tonen om het vrijwel iedere tegenstander enorm moeilijk te maken. Met de snelheid en techniek van spelers als Iliass Bel Hassani, Brahim Darri en Tannane bleef de thuisploeg maar komen. De organisatie achterin klopte, FC Twente creëerde nauwelijks kansen.

Dankzij de verdiende zege in de Twentse derby komt Heracles al weer op negen punten uit vier duels. FC Twente blijft staan op één punt, en moet echt iets gaan veranderen om het tij te keren. De crisis in Enschede krijgt nog een staartje.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen