Van Bronckhorst blij met Vilhena: "Vult het prima in"

30 augustus 2015, 09:22

Tonny Vilhena gaf Sampdoria nul op het rekest en lijkt dit seizoen zodoende bij Feyenoord te blijven. Hoewel de twintigjarige middenvelder zich al een tijdje moet schikken in een reserverol, vindt coach Giovanni van Bronckhorst het een goede zaak dat het talent hoogstwaarschijnlijk in De Kuip blijft spelen.

Vilhena laat zich deze zomer volgens Van Bronckhorst van zijn goede kant zien. "Ik wilde hem daarom persoonlijk laten weten hoe ik zijn houding op prijs stel en dat hij een prima invulling geeft aan de rol zoals ik die nu voor hem voor ogen heb", zegt Gio in De Telegraaf. De coach doelt hierbij op het moment nadat Vilhena het geïnteresseerde Sampdoria afwees. Dat deed de middenvelder vanwege privéomstandigheden. Zijn moeder is namelijk ernstig ziek.

Feyenoord sluit niet uit dat Vilhena, die eerder niet wilde bijtekenen, zijn contract alsnog zal verlengen. Dat moet ook gebeuren, willen de Rotterdammers nog wat aan de uit contract lopende middenvelder verdienen. Ondertussen stelt Vilhena zich goed op, stelt Van Bronckhorst. "Ik merk allemaal niets van wat er de afgelopen weken met hem is gebeurd. Zoals hij nu functioneert, zo functioneerde hij ook in de fase dat alles mee zat met Tonny bij Feyenoord."

Van Bronckhorst ziet Vilhena als een speler die van toegevoegde waarde is van Feyenoord en wil hem dan ook graag behouden. "De selectie is in balans en als ik nu noodgedwongen moet of als ik wil wisselen, heb ik daartoe de gelegenheid zonder dat we aan kwaliteit inleveren op het veld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen