Lodeweges na gelijkspel: "Het is niet steady genoeg"

30 augustus 2015, 10:13

In de wedstrijd tussen sc Heerenveen en PEC Zwolle waren de Friezen zaterdagavond heer en meester in de eerste helft. In het eigen Abe Lenstra Stadion stond er in de rust een terechte 1-0 voorsprong op de borden. In het tweede bedrijf kantelde het duel echter volledig. De Zwolse bezoekers kwamen op 1-1 en Heerenveen mag blij zijn dat de schade niet nog groter werd.

Heerenveen kwam binnen vier minuten spelen al op voorsprong door een pegel van Sam Larsson de 1-0 en had vervolgens het betere van het spel. "We begonnen prima, vonden steeds de vrije man en bepaalden de wedstrijd", zegt coach Dwight Lodeweges op de clubwebsite. "Het wad dynamisch, hadden de 2-0 en misschien wel 3-0 kunnen maken, maar dat gebeurde niet."

In de tweede helft draaide PEC Zwolle het volledig om. "Dan zie je dat we een jonge ploeg hebben die nog veel moet leren. Het is niet steady genoeg. We gingen te veel nadenken, van, 'we hebben de bal, maar wat nu'. Als je te veel nadenkt, gaat het vaak mis", weet Lodeweges. "Het verval was te groot. We hielden geen druk op de bal en moesten daardoor terug. Dat houdt in dat je op de verkeerde plekken in balbezit komt en te grote afstanden af moet leggen. We willen de bal eerder winnen, dat gebeurde niet en was ons probleem."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen