Dolend Twente stuurt Alfred Schreuder de laan uit

30 augustus 2015, 15:48

FC Twente heeft coach Alfred Schreuder ontslagen. De Tukkers hebben dit besluit zondagmiddag kenbaar gemaakt via de officiële clubkanalen. "Het bestuur van FC Twente ziet onvoldoende perspectief voor verdere samenwerking met Alfred Schreuder", meldt voorzitter Aldo van der Laan.

Het is voor de leiding van Twente niet moeilijk om de oorzaken van het ontslag aan te wijzen. "Het is duidelijk dat de teleurstellende sportieve seizoenstart daar een doorslaggevende rol bij speelt", stelt Van der Laan. Vorig seizoen waren de prestaties van het financieel geplaagde Twente al bijzonder teleurstellend en alle negativiteit kon in deze jaar nog niet weggespoeld worden. Na vier speelronden staat de Enschedese club slechts op één schamel puntje.

Met pijn in het hart neemt Twente afscheid van Schreuder. "Een moeilijk maar onvermijdelijk besluit", noemt Van der Laan het. "Zeker omdat Alfred Schreuder vanaf  2007 actief is voor FC Twente. Eerst als speler en vanaf 2009 als onderdeel van de technische staf. Schreuder hebben we leren kennen als een kundig en gedreven trainer en zeker in de periode als trainer heeft hij moeten werken onder hele moeilijke omstandigheden. Daarbij heeft Alfred Schreuder zich altijd loyaal getoond aan de club.'

René Hake, die als assistent-trainer aan de zijde van Schreuder stond, gaat voorlopig de honneurs waarnemen. De oefenmeester werd deze zomer weggeplukt bij PEC Zwolle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen