Vitesse met vier treffers langs wisselvallig Cambuur

30 augustus 2015, 17:02

Vitesse heeft ook zijn tweede thuiswedstrijd met een overwinning afgesloten. In de eigen GelreDome werd Cambuur verdiend met 4-1 verslagen. Het was een slordig maar vermakelijk duel waar vrijwel alle ingrediënten aanwezig waren: doelpunten, penalty's én missers.

Het resultaat was een razendsnelle penalty die koelbloedig werd binnengeschoten door Lewis Baker: 1-0. In de tweede helft zou de Chelsea-huurling opnieuw mogen aanleggen vanaf elf meter, maar die kans liet hij liggen. Baker raakte de lat tegenover doelman Hans Zeinstra. Hij viel tijdens de pauze in voor Nienhuis, wat de aftocht voor de ervaren sluitpost nog pijnlijker maakte.

De 2-1 was dan ook verdiend, maar wel een cadeautje. Nienhuis liet de bal zomaar los, vlak voor de voeten van Abiola Dauda. De keeperswissel halverwege was dus niet heel vreemd, ook al werd deze in de rust plotseling doorgevoerd. Uiteindelijk beloonde de thuisploeg zichzelf alsnog met een derde én vierde treffer. Kashia tekende in de slotfase voor de 3-1, terwijl invaller Dominic Solanke het nog erger maakte voor Cambuur.

Werk aan de winkel voor de Leeuwarders, die vorige week ook al zes keer moesten vissen op bezoek bij Heracles. Aan de andere kant een boost vertrouwen voor de jonge ploeg van coach Peter Bosz.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen