Schreuder heeft begrip: "Maar ik wilde doorgaan"

30 augustus 2015, 17:43

Hij werd al lange tijd verguisd door de supporters van FC Twente, maar de leiding van de Enschedese club hield Alfred Schreuder lange tijd de hand boven het hoofd. Zondagochtend werd het vertrouwen echter, daags na de pijnlijke 2-0 nederlaag in de streekderby tegen Heracles Almelo, opgezegd. De geplaagde trainer is ontslagen. Niet schokkend maar wel uiterst jammer, vindt de coach.

"De leiding vond dat er te veel negativiteit rond de club was ontstaan", laat Schreuder weten in een reactie aan Voetbal International. "De druk van de supporters nam toe, er kwam steeds meer gekkigheid", zegt de weggestuurde trainer, die zag dat de onvrede en woede bij de Twente-fans groter en groter werd. "Je merkte dat de spelers er last van hadden. De werksituatie bij FC Twente was niet normaal meer. In die zin begrijp ik de beslissing van de club."

Twente stelde voor om de beëindiging van het contract als een gemeenschappelijke beslissing te communiceren, maar daar zag Schreuder niets in. "Hoe lastig het ook was, ik wilde doorgaan. Vorig seizoen hadden we ook een slechte start met vier punten uit de eerste vier wedstrijden. Uiteindelijk stonden we in de winterstop op de vierde plaats", weet Schreuder.

Schreuder was sinds 2009 werkzaam bij Twente, waar hij eerst assistent was en in 2014 hoofdcoach werd. "Ik heb alles meegemaakt. Kampioenschap in 2010, mijn ontwikkeling als trainer en nu dit. Het is een hectische periode geweest. Ik laat dit rustig bezinken en kijk dan wat ik verder ga doen."

Na het vertrek van Schreuder neemt zijn rechterhand René Hake voorlopig de trainerstaken over. Het is nog niet duidelijk wat Twente gaat doen met de opvolging.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen