PSV na rust te sterk voor afwachtend Feyenoord

Ger
30 augustus 2015, 19:07

PSV heeft het gat met Feyenoord op de ranglijst verkleind tot een punt. In het eigen Philips Stadion was de thuisploeg duidelijk te sterk voor een afwachtende tegenstander. Pas na de pauze werd het verschil gemaakt, mede dankzij een zeer dubieuze penalty voor Davy Pröpper. Voor Eljero Elia liep zijn rentree uit in een beroerde wedstrijd.

Als één ploeg de druk voorafgaand aan het fluitsignaal nog even extra voelde, was het PSV wel. Op bezoek bij ADO Den Haag en Heerenveen werden al meteen dure punten laten liggen. Bij verlies tegen Feyenoord zouden de Rotterdammers op maar liefst zeven punten voorsprong komen.

Toch leek de eigen goal PSV juist te 'helpen'. De bezoekers uit Rotterdam-Zuid zakten namelijk nog verder in. Er werd veel te weinig gevoetbald en vaak afgewacht, terwijl de wedstrijd pas net begonnen was. De voorsprong voor Feyenoord was dan ook van korte duur. Terwijl hij vlak ervoor nog een grote kans liet liggen, was Maxime Lestienne in tweede instantie wél trefzeker. De Belg schoot de bal overtuigend tegen de touwen: 1-1.

Ondanks dat de pauze voor Feyenoord op het juiste moment kwam, veranderde het spelbeeld na rust niet echt. De ploeg van Philip Cocu drong aan en toonde veel lef. Een voorbeeld daarvan was Santiago Arias. De Colombiaan voerde zijn verdedigende taak goed uit, en liet Dirk Kuijt tegelijkertijd veelvuldig mee teruglopen. De aanvoerder van Feyenoord reageerde te laat na een pass op Arias, waarna de vleugelverdediger op technische wijze wist te scoren. Hij nam de bal knap aan vanuit de lucht en rondde koelbloedig af.

Jurgen Locadia, toen pas net in de ploeg gekomen, poetste zijn imago weer even schoon door hard raak te schieten: 3-1. Elia moest worden bedaard door ploeggenoten, hij begreep er helemaal niets van. Ondanks de dubieuze strafschop trokken de Eindhovenaren overtuigend aan het langste eind. Dankzij de driepunter hijgt PSV in de nek van Feyenoord op de ranglijst. Het verschil is nu één punt. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen