AS Roma smeert Juventus tweede nederlaag aan

Ger
30 augustus 2015, 20:09   Bijgewerkt: 30 augustus 2015, 20:22

Juventus staat na twee wedstrijden nog altijd met lege handen. De titelverdediger verloor de topconfrontatie bij AS Roma: 2-1. De ploeg uit Turijn sloot de wedstrijd bovendien met een man minder af.

Het duel in Rome ontvlamde in de tweede helft. Na ruim een uur spelen tekende Miralem Pjanic namens de thuisploeg voor de openingstreffer uit een vrije trap. Kort daarna kreeg reserve Rubinho bij Juventus een rode kaart wegens heftig protesteren op de bank. Na twee keer geel voor Patrice Evra moesten de bezoekers vanaf de 78ste minuut daadwerkelijk met tien spelers verder. Roma profiteerde direct door via Edin Dzeko op 2-0 te komen.

Vlak voor tijd scoorde Paulo Dybala nog tegen, maar verder kwam Juventus niet. Vorig weekend verloor de Oude Dame op eigen veld al met 0-1 van Udinese. Het is de slechtste start in de Serie A van een titelhouder in Italië in 74 jaar. Roma begon vorige week met een gelijkspel tegen Verona (1-1).