Inter dankt Jovetic, Lazio hard onderuit bij Chievo

Ger
30 augustus 2015, 23:07

Internazionale heeft een late overwinning geboekt op promovendus Carpi. De club uit Milaan trok dankzij een late treffer van Stevan Jovetic aan het langste eind: 1-2. De Montenegrijn had Inter in de eerste helft ook al aan de openingstreffer geholpen.

Antonio Di Gaudio maakte in de 81ste minuut gelijk, maar een puntje was Carpi dus niet gegeven. Jovetic bezorgde Inter acht minuten later met een benutte strafschop alsnog met de volle buit. De ploeg van trainer Roberto Mancini heeft dit prille seizoen evenals Chievo Verona, Torino, Sassuolo en Palermo nog geen punten laten liggen.

Het Nederlands getinte Lazio ging hard onderuit bij Chievo Verona: 4-0. De thuisploeg scoorde in de eerste helft al drie keer. Riccardo Meggiorini, Alberto Paloschi en Valter Birsa waren trefzeker. Alberto Paloschi zorgde na de hervatting voor het vierde doelpunt. Bij Lazio speelden Stefan de Vrij en Ricardo Kishna de volledige wedstrijd. Edson Braafheid en Wesley Hoedt bleven op de bank.

Marten de Roon won met Atalanta Bergamo van Frosinone. Guglielmo Stendardo en Alejandro Dario Gómez scoorden: 2-0. Napoli en Sampdoria hielden elkaar op een 2-2 gelijkspel. Gonzalo Higuain scoorde in de eerste helft twee keer voor de thuisclub. Eder kreeg na de pauze hetzelfde voor elkaar namens Sampdoria.

Fiorentina ging ondanks een vroeg doelpunt van Marcos Alonso onderuit bij Torino. In de tweede helft bepaalden Emiliano Moretti, Fabio Quagliarella en Daniele Baselli de uitslag op 3-1.