Van Wolfswinkel naar Betis: "Even gebeld met Rafael"

1 september 2015, 07:33

Hij moest er tot op het laatste moment op wachten, maar heeft zijn transfer toch te pakken gekregen: Ricky van Wolfswinkel. De 26-jarige spits is op huurbasis aangetrokken door Real Betis. De Andalusische club, waar Rafael van der Vaart ook tot de gelederen behoort, leent de Nederlander voor één seizoen van Norwich City.

"Het voetbal staat weer voorop", zegt Van Wolfswinkel na het bezegelen van de tijdelijke overstap naar Betis tegen Voetbal International. Op de laatste dag van de transferperiode ging het balletje pas rollen. "Maandagmiddag is alles op gang gekomen. De interesse was direct heel concreet en de plannen spraken me aan. Ik heb ook nog even gebeld met Rafael van der Vaart en hij was ook heel positief over de club. Vervolgens was het vooral afwachten of alles tijdig rond zou komen."

"Uiteindelijk is het allemaal goedgekomen", concludeert Van Wolfswinkel vol vreugde. Na Sporting Lissabon, Norwich City en Saint-Étienne krijgt hij dus een mooie kans in Spanje. "De Primera División is voor elke speler een geweldig podium. En met Betis kom ik bij een prachtige club terecht. Maar bovenal staat het voetbal weer voorop. Bij Betis wil ik weer veel speelminuten maken en belangrijk zijn voor de ploeg. Met dat doel ga ik naar Spanje", aldus de aanvaller.

Bij de nieuwe werkgever van Van Wolfswinkel heeft de van een blessure herstellende Van der Vaart de training op maandag hervat.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen