Koeman hoopt nog op Van Dijk: "Staat hoog op de lijst"

1 september 2015, 11:04

In Nederland en veel Europese competities is de transferdeadline al verstreken, maar in Engeland is de transferperiode nog steeds open. Dat biedt voor het Southampton van manager Ronald Koeman de mogelijkheid om Virgil van Dijk nog last-minute als aanwinst te presenteren. Het is geen geheim dat de centrale verdediger van Celtic nadrukkelijk in de belangstelling van The Saints staat.

"Hij staat bij ons hoog op de lijst", geeft Koeman nog maar eens aan in gesprek met de NOS. De coach van Southampton verwondert zich over het feit dat Van Dijk eigenlijk nog nooit een echte kans gekregen heeft bij Oranje. "Het heeft me weleens verbaasd, als ik zie welke centrale verdedigers wel geselecteerd zijn, dat hij daar nooit bij heeft gezeten", aldus de oud-international.

Koeman kende een wisselvallige start van het seizoen met Southampton. In de Premier League schommelen de prestaties heen een weer in in de Europa League werd de Engelse club uitgeschakeld door het Deense FC Midtjylland. Dat gebeurde terwijl Koeman op krukken liep wegens een achillespeesblessure. "Ik was even niet de trainer die ik normaal ben", zegt de Nederlandse trainer, die weet dat het een moeilijker seizoen zal worden dan vorig jaar. "We hadden wel verwacht dat we een moeilijk seizoen zouden krijgen. We hebben natuurlijk ver boven onze stand geleefd. Ik denk dat de mensen hier ook wel beseffen hoe het vorig jaar was en dat het nu iets anders is."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen