Enorme dreun voor Strootman: toch weer een operatie

1 september 2015, 09:18

Er werd lang gespeculeerd over de fysieke gesteldheid van Kevin Strootman, maar er ontstond steeds maar geen duidelijkheid over de situatie rond de middenvelder van AS Roma. De speler heeft nu zelf tekst en uitleg gegeven. Hij kwam met slecht nieuws: hij moet opnieuw geopereerd worden aan zijn knie en zal daarom weer maandenlang uit de roulatie liggen. Dinsdagochtend gaat Strootman weer onder het mes.

"Er is de afgelopen weken in de media veel gespeculeerd over mijn revalidatie", zo begint Strootman zijn verhaal op Twitter. "Jammer genoeg kan ik wegens een gebrek aan kracht in mijn been niet op het hoogste niveau komen. De afgelopen weken is er met veel medische experts overlegd over de situatie en is mij geadviseerd om weer een operatie te ondergaan. Dat gebeurt dinsdagochtend", maakt de middenvelder duidelijk.

Wat moet er precies gebeuren? "Er moet een reconstructie van de bestaande voorste kruisband plaatsvinden, zodat ik in de toekomst minder problemen krijg met mijn knie en mijn kracht weer kan terugvinden", aldus Strootman, die kapot is van de situatie. "Ik ben zwaar teleurgesteld dat ik de komende maanden niet in actie kan komen voor AS Roma en het Nederlands elftal. Ik ga er echter alles aan doen om zo snel mogelijk weer op het veld te staan", stelt de oud-speler van PSV, FC Utrecht en Sparta Rotterdam.

Strootman kwakkelt al anderhalf jaar met zijn knie. Hij scheurde in het voorjaar van 2014 zijn kruisband af en ging eerder dit jaar wegens complicaties voor de tweede keer onder het mes. Hij meldde zich onlangs weer op het trainingsveld van AS Roma en leek zelfs de start van het nieuwe seizoen te kunnen halen, maar deze ging door de aanhoudende problemen in rook op.

Met de tijdelijke komst van William Vainqueur heeft Roma al geanticipeerd op de afwezigheid van Strootman, die Oranje door de fysieke ellende niet kan helpen om kwalificatie voor het EK 2016 in Frankrijk te realiseren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen