Acht procent meer transfers in Nederland dan vorig jaar

1 september 2015, 09:52

De transfermarkt is dicht in Nederland en dus kan de balans opgemaakt worden. In deze zomer zijn er in totaal 577 spelers van club gewisseld, als het gaat om spelers die van, naar en binnen Nederland een transfer maakten. De voetbalbond KNVB heeft 44 overschrijvingen meer genoteerd dan in de zomer van 2014, wat neerkomt op een stijging van acht procent.

138 spelers verkasten vanuit Nederland naar het buitenland, terwijl 104 spelers juist van het buitenland naar Nederland kwamen. In totaal transfereerden er 335 spelers binnen Nederland van club naar club. Hoewel er in totaal meer transfers geregistreerd werden door de KNVB, kwamen/gingen er in 2014 meer spelers van/naar het buitenland.

De overstap van Mike Grim van Ajax naar Almere City FC was de eerste zomertransfer, de transferperiode werd afgesloten met de overstap van Sherjill MacDonald van KFC Westerlo naar Sparta Rotterdam. Deze transfer werd maandagavond om 22.13 uur geregistreerd. In de laatste 24 uur van de transferwindow wisselden er nog maar liefst 39 spelers van club. De transfermarkt ging om 0.00 uur dicht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen