Heerenveen tevreden over afgelopen transferperiode

1 september 2015, 10:16

Er heerst tevredenheid bij sc Heerenveen over het verloop van de transferperiode, die maandagavond ten einde is gekomen. De Friezen namen deze zomer afscheid van sterkhouders als Kristoffer Nordfeldt, Mark Uth en Marten de Roon, maar wisten zich onder meer met Lucas Bijker, Branco van den Boomen, Caner Cavlan, Branco van den Boomen, Erwin Mulder en Mitchell te Vrede te versterken.

Manager voetbalzaken Hans Vonk van Heerenveen is content. "De selectie is beter in balans dan afgelopen seizoen. Met deze groep durven we het absoluut aan", zegt hij op de clubwebsite. In totaal zag hij dertien spelers vertrekken en kon hij zeven aanwinsten verwelkomen. Vonk denkt dus dat de selectie beter in balans is dan vorig jaar. "Fysiek hebben we misschien wat ingeleverd, maar dat wordt gecompenseerd door meer voetballend vermogen. De groep is jong, moet het nodige leren, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we een goed seizoen kunnen draaien."

Het was voor Heerenveen vooral zaak om te anticiperen op de exit van een aantal spelers. "Toen we hoorden dat Atalanta Bergamo serieus in de markt was voor Marten, hebben we meteen gereageerd door Branco van den Boomen en Caner Cavlan te halen. Erwin Mulder is een uitstekende vervanger van Kristoffer Norfeldt. Mitchell te Vrede kan een goal maken, hij gaat zeker scoren", aldus Vonk.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen