Oranje onder druk: "We móéten naar Frankrijk"

1 september 2015, 11:24

Er is een meer dan belangrijke week aangebroken voor het Nederlands elftal. In de EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland en Turkije wordt duidelijk of Oranje mag blijven hopen op plaatsing voor het eindtoernooi van volgend jaar in Frankrijk. De internationals beseffen dat het moment van de waarheid gekomen is.

"We móéten gewoon naar Frankrijk", spreekt Arjen Robben duidelijk taal in De Telegraaf. Het EK 2016 zou voor de 31-jarige speler van Bayern München zomaar zijn laatste grote eindtoernooi kunnen zijn. "Of dat nu een extra drijfveer is? Om eerlijk te zijn spookt het nooit door m'n hoofd. Daar ben ik te optimistisch voor", aldus de rappe buitenspeler, die de nieuwe captain is. "Natuurlijk ben ik er wel heel trots op en blij mee dat ik aanvoerder ben, maar uiteindelijk moeten we het met z'n allen doen. Ik ben niet de enige die de spelers ervan doordringt wat er op het spel staat."

Ook de geroutineerde Wesley Sneijder beseft dat de komende duels van levensbelang zijn. "Maar onder druk hebben wij altijd kunnen presteren en daar vertrouw ik nu weer op. Dan komen er bij iedereen weer extra krachten los. Er zijn ook weer spelers terug, dat komt alleen maar ten goede aan ons spel en de kwaliteit", stelt de spelmaker, die de benoeming van Danny Blind tot bondscoach de meest logische keuze noemt. "Het is jammer voor Guus Hiddink, maar dat is de harde wereld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen