Bilic haalt oude bekende Jelavic naar West Ham United

1 september 2015, 12:45

In navolging van Victor Moses, die gehuurd wordt van Chelsea, is ook Nikica Jelavic als aanwinst gepresenteerd door West Ham United. De Londense club heeft de Kroatische international overgenomen van Hull City. De aanvaller tekent een tweejarig contract op Upton Park, met en optie voor twee extra seizoenen.

De dertigjarige Jelavic is reeds met succes medisch gekeurd bij West Ham. Hij wordt bij The Hammers herenigd met trainer Slaven Bilic, die de aanvaller eerder onder zijn hoede had bij Hajduk Split en het nationale elftal van Kroatië. Jelavic stond de afgelopen seizoenen onder contract bij Everton en Hull City en wist het net regelmatig te vinden bij deze clubs. Hij gaat bij West Ham concurreren met spelers als Diafra Sakho, Andy Carroll, Enner Valencia en Mauro Zarate.

De loopbaan van Jelavic zag het levenslicht bij Hajduk Split. Op 21-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar Zulte Waregem. Na twee jaar in België te hebben gespeeld, haalde Rapid Wien de aanvaller in huis. Via Glasgow Rangers kwam hij bij Everton terecht. In januari 2014 maakte Hull City werk van de komst van Jelavic, die 36-voudig international van Kroatië is.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen