Van Geel zet in op plaatsing voor Europees voetbal

1 september 2015, 13:59

Feyenoord investeerde deze zomer flink in de komst van nieuwe spelers, maar toch blaast technisch directeur Martin van Geel minder hoog van de toren dan een jaar geleden. Vorig seizoen was 'meedoen om de titel' de officiële doelstelling van de Rotterdamse club, ditmaal zet de beleidsmaker in op rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal. Dat laat hij weten in een interview met RTV Rijnmond.

Feyenoord haalde met onder meer Dirk Kuijt, Eljerio Elia, Eric Botteghin, Michiel Kramer, Jan-Arie van der Heijden en Marko Vejinovic een flink aantal directe versterkingen binnen. "We hebben eindelijk een keer kunnen investeren. Dat hebben we bij Feyenoord jaren niet kunnen doen. Maar onze concurrenten hebben ook niet stil gezeten. PSV en Ajax hebben drie tot vier keer zoveel geïnvesteerd. We zijn niet bang voor ze, maar het is wel een gegeven", geeft Van Geel als reden voor de wat voorzichtige doelstelling voor dit seizoen.

Tegenover de komst van de nieuwelingen staat het vertrek van onder meer Jordy Clasie, Mitchell te Vrede, Jean-Paul Boëtius, Erwin Mulder, Joris Mathijsen en Khalid Boulahrouz. Op het laatste moment voegde ook Elvis Manu zich bij het rijtje spelers dat vertrok uit de Kuip. "Hij kwam bij mij en gaf aan dat hij de concurrentie te groot vindt, en daarom een stap wilde maken", legt Van Geel uit. "Dan kijk je of je dat kunt bewerkstelligen. Toen kwam Brighton en daarmee hebben we er nog een mooie transfersom aan over gehouden."

Tonny Vilhena bleef wel, hoewel Feyenoord bereid was om hem te laten gaan. Zijn contract loopt over een jaar af en dus wil Van Geel nu met de middenvelder praten. "Spelers die een bepaalde waarde vertegenwoordigen wil je niet zomaar uit hun contract laten lopen. We willen hem dus absoluut voortijdig verlengen. Voor nu heb ik alle begrip voor zijn standpunt om niet naar Sampdoria te gaan, waar wij al wel rond mee waren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen