Overstap Virgil van Dijk naar Southampton afgerond

1 september 2015, 14:36   Bijgewerkt: 1 september 2015, 15:50

Virgil van Dijk heeft eindelijk wat hij al zo lang wilde: een transfer naar de Engelse Premier League. De overstap van de verdediger naar Southampton, de ploeg van manager Ronald Koeman, is afgerond. Hij komt over van Celtic, één van de tegenstanders van Ajax in de groepsfase van de Europa League.

De bevestiging van de transfer werd dinsdag wereldkundig gemaakt door Hans Nijland, directeur van FC Groningen. Hij liet via Twitter weten een berichtje te hebben ontvangen van Koeman en feliciteerde Van Dijk, oud-speler van FC Groningen, vervolgens met zijn transfer. Omdat de 24-jarige Van Dijk dus in het verleden onder contract stond in Euroborg, en vanuit Groningen naar Celtic ging, deelt de regerend bekerwinnaar mee in de transfersom. Met de deal is volgens Engelse media een kleine zestien miljoen euro gemoeid.

De transfermarkt in Engeland sluit vanavond om 19.00 uur. Bij Southampton treft Van Dijk onder meer zijn landgenoten Maarten Stekelenburg en Jordy Clasie, overgekomen van Monaco en Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen